Asistivna tehnologija za kvalitetniji život osoba s invaliditetom

Autor: na 12. svibnja 2017.

 

Udruga osoba s invaliditetom „Prijatelj“ u suradnji s E-glas, organizira predavanje i edukaciju na temu „Asistivna tehnologija za kvalitetniji život osoba s invaliditetom“ koje će se održati danas u Hotelu Dalmacija u Metkoviću s početkom u 18: 00 h.

Predavanje će održati  informatičar i profesor na riječkom Tehničkom fakultetu, dr. sc. Miroslav Vrankić koji je ujedno i dobitnih nagrade Ponos Hrvatske 2017.godine.

Predstavit će projekt Servus za upravljanje domom pomoću govora namijenjen osobama koji ne mogu koristiti svoje ruke, različita komunikacijska pomagala za osobe koje ne mogu govoriti ili koje otežano govore, asistivnu tehnologiju za djecu s teškoćama u razvoju – od prilagođenih igračaka do glazbenih instrumenata s alternativnim metodama pristupa.

Bit će prezentiran i novi projekt komunikacije mislima za osobe s najtežim invaliditetom koji se razvija na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

Predavanje je namijenjeno roditeljima djece i osoba s poteškoćama, udrugama, stručnjacima, institucijama, studentima i svima onima koji su svakodnevno uključeni u rad i život osoba s poteškoćama.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Pročitajte više

Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik