Aktivan život recept za uspješno starenje

Autor: na 28. prosinca 2018.

U prostorijama Udruge „Otac Ante Gabrić“ danas je magistra psihologije Ana Barišić održala predavanje o faktorima važnim za uspješno starenje.

Predavane je održano u sklopu ciklusa predavanja „Briga o zdravlju u trećoj životnoj dobi“ koje organizira Udruga, a psihologinja Barišić istaknula aktivan život kao važan faktor kvalitetnog starenja.

„Recept za uspješno starenje sastoji se od nekoliko faktora. Uz dobro zdravstveno i tjelesno funkcioniranje, važno je mentalno funkcioniranje i potrebno je raditi vježbe za naš mozak, razmišljati, planirati, rješavati križaljke, ragovarati… Zatim, jedna od najvažnijih stvari je voditi aktivan život koji se svodi na to da smo među ljudima jer u društvu je uvijek lakše i u društvu vježbamo i svoje tijelo, mozak i emocionalne i socijalne vještine“, rekla je Barišić i dodala da su korisnici Udruge „Otac Ante Gabrić“ primjer uspješnog starenja.

Tako je nakon predavanja održana i proslava rođendana za tri korisnika koja su starija od 90 godina. Nakon rezanja torte uslijedile su rođendanske čestitke, prigodno druženje i želje za sve najbolje u nadolazećoj godini.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik