„Aktiva- pozitiva“- započele aktivnosti projekta usmjerenog prema mladima

Autor: na 20. veljače 2017.

U prostorijama Volonterskog centra Dobra održana je radionica za mlade pod nazivom „Kako osnovati udrugu“.

Radionica je dio jednogodišnjeg projekta „Aktiva pozitiva“ kojeg  provodi Udruga Dobra, a kojemu je cilj, primjenom novih znanja i vještina stečenih u sklopu aktivnosti, poboljšati kvalitetu života mladih s područja doline Neretve.

Voditeljica programa i projekata u udruzi Simona Pavlović je istaknula kako je ovo samo početak projekta, čiju će završnicu u kolovozu realizirati upravo mladi koji sudjeluju u aktivnostima.

„Radionica je bila podijeljena na dva dijela. Prvi teorijski, u sklopu kojeg su sudionici naučili kako su zapravo za osnivanje udruge dovoljna tri člana i velika volja i želja za promjenom i poboljšanjem društvene zajednice. U drugom praktičnom dijelu su sudionici organizirali skupštine udruge.  Nakon ove radionice imat ćemo radionice „Uvod u volonterstvo“ i „Organiziranje događaja“. Najvažnija aktivnost projekta zasigurno je ta, što će mladi koji su sudjelovali u projektu povodom Dana mladih, a pomoću vještina stečenih u sklopu projekta, organizirati događaj po njihovoj želji“, kazala je Pavlović.

Važnost aktivnog građanstva 

Partner na projektu je Srednja poljoprivredna i tehnička škola Opuzen, a  nastavnica Martina Glučina je kazala kako je specifičnost ovoga projekta u tome što će mladima dodatno približit važnost aktivizma u lokalnoj zajednici.

„ U ovom projektu želimo mlade osposobiti da aktivno sudjeluju u široj zajednici i usmjeriti ih da prepoznaju važnost djelovanja udruga i volontiranja. Na ovoj radionici je bilo 11 učenika naše škole, koji će o aktivnostima projekta informirati svoje kolege na satovima razredne zajednice. Ovaj projekt će pomoć mladima da uvide kakve su promjene potrebne u društvu, a mi kao škola se držimo toga da ne prezentiramo učenicima samo ona teorijska znanja već ih odgajamo da pomažu, da rade i da shvate da samo tako mogu ostvariti dobrobit za sebe i za druge“, kazala je Glučina.

Ovaj projekt financiran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

1-2002_udruga dobra tekst


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik