Agroturizmom do individualnog pristupa turistu

Autor: na 7. rujna 2019.

U sklopu projekta „Tko pita, ne skita“ u Volonterskom centru Dobra u petak je održano predavanje na temu „Agroturizam i mjere ruralnog razvoja“.

Predavanje je vodila magistra ekonomije Ivana Žanko iz Udruge CERURA HR iz Sinja koja je govorila o osnovama i prednostima agroturizma i ruralnom razvoju. Riječ je bila i o mjerama poticanja nepoljoprivrednih djelatnosti na poljoprivrednom području u sklopu Programa ruralnog razvoja 2014. – 2020., te financiranju agroturizma i ruralnog razvoja mjerama Ministarstva turizma.

Naglasak predavanja je bio na individualnom pristupu turistima kod turističke ponude.

„Agroturizam bilježi trendove rasta, kako u svijetu, tako i u Europi. Temeljen je na individualnom pristupu korisniku, budući da je masovni turizam došao do točke zasićenja i više nema velike potražnje za takvim oblicima turizma. Onima koji se agroturizmom i ruralnim razvojem žele baviti otvara se mogućnost na prijavu na natječaj koji bi trebao biti otvoren do kraja godine kada se usvoji jedinstveni pravilnik koji provodi Ministatstvo poljoprivrede“, rekla je Žanko.

Projekt „Tko pita, ne skita“ provodi Centar za održivi razvoj iz Imotskog u partnerstvu s Udrugom DOBRA iz Metkovića, Centrom za ruralni razvoj CERURA HR iz Sinja, te Kulturnom udrugom mladih K.U.M. Proložac. Usmjeren je mladima iz ruralnih područja Cetinske i Imotske krajine te doline Neretve, a ciljevi projekta su osnivanje info centra za mlade, povećanje društvenog djelovanja mladih i socijalne uključenosti, unaprjeđenje znanja i vještina koje pridonose daljnjem obrazovanju i konkurentnosti na tržištu rada, te povećanje svijesti mladih o važnosti aktivnog sudjelovanja u društvu.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik