Upoznajte Tajanu Lončarić i njen prvi singl “Moj jedini dom”

Autor: na 11. prosinca 2020.

Tajana Lončarić, novo ime među izvođačima diskografske kuće Croatia Records, predstavila je pjesmu i videspot Moj jedini dom. Stihove za ovu nježnu, emotivnu domoljubnu pjesmu napisao je Robert Pilepić, glazbu potpisuje Marko Tomasović, dok je aranžman posložio sjajni Ivan Popeskić.

Pjesma Moj jedini dom inspirirana je ljubavlju prema domovini, a stihovima je opisana aktualna situacija u našoj zemlji. Priča je to o tužnoj djevojci koja slomljena srca ostavlja svoju majku i oca, svoju ljubav i zavičaj te kreće u tuđi svit. No, ipak, pjesma ima snažnu  poruku Vratit ću se ja. Videospot za ovu pjesmu snimljen je u okolici Rijeke, mjesto Šapjane i okolici Labina. Za spot je zaslužna ekipa iz Lumiere Production, režiju spota potpisuje Artem Dushkin. “Gledajući ovaj spot, ljudi će imati priliku uživati u preljepim pejzažnim lokacijama: prostranom  zelenilu, velikim žutim poljima, našem plavom moru, a tu je i rijeka Raša. Posebno fascinantan dio spota snimljen je u staroj kamenoj kući u Šapjanama. Interijer ove kuće, koja je zadržala autentičnost starine, bilo je idealno mjesto za dočarati tužnu i nostalgičnu  atmosferu zbog napuštanja  voljenog doma.”, rekla je Tajana.

Tajana se prvi put pod svjetlima pozornice pojavila 2014. godine u Požegi na Aurea festu gdje se predstavila kantautorskom pjesmom Riječi ljubavi u duetu s TS Arteški bunar. Riječi ljubavi nastale su kao izražavanje sna i čežnje o boljem i ljepšem svijetu u kojem ne vlada zlo i mržnja, a spot je sniman u Slavoniji i Primorju. “Jedno pitanje stalno se provlačilo od festivala pa do radijskih gostovanja, a to je: ‘Kako to da je jedna Primorka snimila pjesmu sa slavonskim tamburašima?’ Volim i tamburašku glazbu. Između popa i rocka i pop-urbanog glazbenog stila, volim i tamburašku glazbu.”, poručuje Tajana. Sljedeće dvije pjesme su domoljubnog karaktera, prvu Domovina snimila je 2017. zbog odlaska u Australiju gdje je mjesec i pol dana pjevala hrvatskoj dijaspori, a druga je upravo predstavljena Moj jedini dom. Tajana je krenula sa snimanjem novih kantautorskih uradaka koje ćemo uskoro imati prilike čuti.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *



Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik