Županijski SDP očitovao se o problemima poljoprivrednih proizvođača u dolini Neretve

Autor: na 10. srpnja 2018.

Ponukani problemima poljoprivrednih proizvođača u dolini Neretve, županijska organizacija SDP-a uputila je priopćenje javnosti u kojemu se kaže da je neretvanska poljoprivreda bačena na koljena.

Prema njima, glavni problemi očituju se u zasićenju hrvatskog tržišta uvoznom robom upitne kvalitete, dok nadležni ne brinu za poljoprivredna zemljišta i sustave navodnjavanja te zanemaruju poljoprivredne radnike.

“Nažalost, često ljudi iz ministarstva na probleme građana i poljoprivrednika reagiraju tako da te probleme rješavaju iz samih ureda, a ne dolaskom na teren, gdje bi zajedno s poljoprivrednicima mogli naći najbolja rješenja, kako za njih, tako i za cijelu poljoprivredu u dolini Neretve”, kazao je predsjednik SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije Krešimir Kuran.

Iz SDP-a su ponudili i svoja rješenja ovakve situacije.

“Jedno od rješenja prije svega je provođenje kontrole uvoznih proizvoda. No, ne samo kontrole porijekla, već i kontrole kvalitete tih proizvoda. Također, jedna od najvažnijih stvari koja bi se trebala napraviti je osnivanje Agrocentra za područje doline Neretve, kroz koji bi naši poljoprivrednici mogli plasirati svoje proizvode na tržište jer na neorganiziran način kakav sad imamo, poljoprivrednici na ovom tržištu jednostavno nemaju šanse”, istaknuo je Kuran.

Također, iz SDP-a u priopćenju ističu kako moguća organiziranja prosvjeda poljoprivrednika smatraju opravdanima te će ih, u slučaju da do njih dođe, svakako podržati.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik