Župan Dobroslavić uputio čestitku povodom Dana neovisnosti

Autor: na 7. listopada 2019.

 

U Hrvatskoj se sutra slavi Dan neovisnosti. Obilježava se kao spomendan na 8. listopada 1991. godine kada je Hrvatski sabor jednoglasno donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza Republike Hrvatske s ostalim republikama i pokrajinama Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

Čestitku povodom Dana neovisnosti uputio je župan Nikola Dobroslavić koji je istaknuo kako je ova odluka bila potvrda Ustavne odluke o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske od 25. lipnja, te je Hrvatska postala slobodna i neovisna država.

„Nažalost, agresor je imao drugih planova te je na putu hrvatskoj slobodi stajala velika žrtva. Izgubljeni životi, uništeno kulturno blago, ožiljci koji još uvijek zacjeljuju. Sve to bilo je potrebno da dobijemo osnovno ljudsko pravo – slobodu. Zbog svega toga i na današnji dan budimo zahvalni svima onima koji su stali na branik Domovine, svima koji su nam omogućili da gradimo bolju budućnost. Nažalost, mnogi od njih danas nisu s nama. Neka im je laka hrvatska zemlja”, istaknuo je župan u čestitki.

U sklopu obilježavanja, jutros su predstavnici gradske vlasti, političkih stranaka, vatrogasaca i udruga, položili vijence i zapalili svijeće pred Središnjim križem na Gradskom groblju svetog Ivana Nepomuka i pred Spomenikom poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na Trgu kralja Tomislava.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik