Župan Dobroslavić primio dobrovoljne darivatelje krvi i ravnatelje društava Crvenog križa s područja županije

Autor: na 25. listopada 2019.

Povodom Dana darivatelja krvi, župan Nikola Dobroslavić je sa zamjenicom Žaklinom Marević i pročelnicom UO za društvene djelatnosti Jelenom Dadić primio dobrovoljne darivatelje krvi i ravnatelje društava Crvenog križa s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Tom prilikom župan je svim darivateljima čestitao njihov Dan te pritom pohvalio njihov human čin: “To što vi činite je doista iznimno vrijedno i humano jer vi spašavate ljudske živote i na tome vam iskreno čestitam. Činjenica da se dobrovoljnim darivanjem krvi u našoj županiji pokrivaju gotovo sve naše potrebe dovoljno govori o svjesnosti naših sugrađana kolika je važnost dobrovoljnog darivanja krvi”, kazao je župan.

Ravnateljica Društva Crvenog križa Dubrovačko-neretvanske županije Marijana Milat zahvalila istaknula je kako na području Dubrovačko-neretvanske županije djeluju četiri društva Crvenog križa – CK Dubrovnik na čelu kojega je ravnatelj Živko Šimunović, CK Metković na čelu s ravnateljicom Nelom Orlović, CK Ploče na čelu s Tanjom Medak te CK Korčula kojeg vodi ona sama.

Na prijemu je istaknuto kako je izuzetno pozitivno što je broj mladih darivatelja velik, a o tome na koji je način dobrovoljno darivanje krvi organizirano, kao i u kojoj mjeri Dubrovačko-neretvanska županija sama pokriva svoje potrebe za ovom dragocjenom tekućinom, govorila je voditeljica transfuziološke službe dr. Dolores Martinac.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik