Župan Dobroslavić obišao radove na izgradnji Pelješkog mosta

Autor: na 26. kolovoza 2019.

 

Župan Nikola Dobroslavić sa saborskim zastupnikom Brankom Bačićem te gradonačelnicima i načelnicima ovoga područja obišao je radove na projektu izgradnje Pelješkog mosta.

Nakon terenskog obilaska uslijedila je i prezentacija o tijeku izgradnje kroz koju je istaknuto kako se radovi na mostu odvijaju sukladno terminskom planu te da su u tijeku žalbeni postupci za odluke o odabiru izvođača na drugoj, trećoj i četvrtoj dionici, tj. za izgradnju pristupnih cesta.

Župan Dobroslavić je istaknuo kako smatra da su žalbeni postupci za pristupne ceste otišli predaleko.

„Prihvaćamo pravo ponuditelja da se žale, ali otišlo je sve predaleko. Nedopustivo je da imamo Pelješki most, a bez pristupnih cesta. Ne mogu prihvatiti da se jedna ili dvije tvrtke ulažući žalbe igraju s državom. Mora se naći poseban lijek tome“, rekao je Dobroslavić.

Pelješki most bit će dug 2,4 kilometra i visok 55 metara te će imati četiri prometna traka. Ukupna vrijednost mu je 2,08 milijardi kuna, a Europska unija izgradnju financira u 85-postotnom iznosu.

Podsjetimo, gradnja samog mosta, koju izvodi kineska tvrtka trebala bi završiti do srpnja 2021. godine, a Hrvatske ceste su kao rok za završetak pristupnih cesta navele kraj siječnja 2022. godine.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik