Župan Dobroslavić: „Idući tjedan odabir izvođača radova Dnevne bolnice Metković“

Autor: na 23. travnja 2020.

 

Župan Nikola Dobroslavić u Metkoviću je sa suradnicima održao sastanak s gradonačelnicima i načelnicima s područja doline Neretvem, ravnateljima Domova zdravlja te epidemiologom.

Tema sastanka bila je trenutna situacija u dolini Neretve po pitanju pandemije koronavirusa te općinito tema zdravstvene zaštite u dolini Neretve.

U Dubrovačko- neretvanskoj županiji trenutno je 110 oboljelih od koronavirusa. Od ukupnog broja zaraženih, njih 37 je s područja doline Neretve pri čemu je u tom broju i 18 djelatnika i štićenika Doma za starije u Pločama.

Župan Dobroslavić je kazao kako je na sastanku istaknuto da je situacija po pitanju koronavirusa u dolini Neretve stabilna. Istaknuo je i kako se posebna pažnja pridaje upravo domovima za starije osobe.

„U domovima za starije i ustanovama socijalne sfere, u dolini Neretve su 4 takve, u jednu je prodro koronavirus i svi su u Općoj bolnici Dubrovnik, u drugima je stabilna situacija i vjerujem da će tako i ostati. Dogovorili smo se da u tom smjeru svi radimo, da zaštitimo najranjiviju skupinu naših sugrađana. U dogovoru smo za labavljenje mjera koje su sada na snazi u borbi prtiv koronavirusa. Potrebno je da se svi odgovorno ponašamo, bez obzira što će biti liberalniji pristup u kretanju, davanju nekih usluga i proizvodnim pogonima. Jedino se tako možemo nositi s ovom pandemijom. Odgovornost građana je bila na visokom nivou, očekujemo to i dalje, borba će potrajati, ali pobijedit ćemo“, kazao je Dobroslavić.

Dobroslavić je istaknuo kako bi se idući tjedan trebao odabrati izvođač radova na Dnevnoj bolnici Metković, pri čemu bi radovi trebali započeti za mjesec dana.

„Opća bolnica je provela natječaj za izvođače radova za dnevnu bolnicu, a javilo se sedam potencijalnih izvođača.  Početak radova na dnevnoj bolnici možemo očekivati za mjesec dana, ukoliko ne bude žalbi na odabir izvođača“, naglasio je Dobroslavić.

Zadovoljstvo situacijom po pitanju koronavirusa u dolini Neretve te sastankom sa predstavnicima županije istaknuo je i gradonačelnik Metkovića, Dalibora Milan.

„Zahvaljujem županijskom stožeru što nas je upoznao sa svim novim informacijama.  U Metkoviću nije bilo pozitivnih do subote, kad smo imali jednu zaista alarmantnu situaciju jer dvije od tri zaražene bile su zaposlenice Doma za starije osobe. Brzom intervencijom ravnateljice, epidemiologa, ravnatelja Doma zdravlja, sve ostale zaposlenike i štićenike smo isti dan testirali i sljedeći dan imali nalaze za 59 njih i na sreću, svi su nalazi bili negativni. Iskoristio bih priliku zahvaliti svima na brzoj intervenciji. U subotu smo prije županijskog stožera objavili te podatke, ne čekajući njih, jer smo htjeli naše građane upozoriti da poštuju distancu i sve naputke nacionalnog i gradskog stožera civilne zaštite“, kazao je Milan.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik