Znatna ulaganja u kulturu i sport u Metkoviću

Autor: na 27. veljače 2020.

 

Ustanova za kulturu i sport Metković u posljednje vrijeme ulaže znatna sredstva u kulturno-sportske objekte o kojima ona u gradu skrbi.

Najveća investicija bila je u kompleks Gradskoga kulturnog središta na kojemu je izmijenjeno 96 prozorskih otvora. Ista vrsta otvora izmijenjena je na zgradi Boćarskoga doma gdje je postavljen 21 novi otvor, čime će se postići znatne uštede u energiji potrebnoj za hlađenje i zagrijavanje objekata. Vrijednost ukupnih radova je oko 500 tisuća kuna, od čega je 250 tisuća dobiveno putem Natječaja Ministarstva kulture, dok su ostalo sredstva iz gradskoga Proračuna.

Nakon što su na nogometnom igralištu ‘Iza Vage’ i nogometnom igralištu ‘Metković’ kompletno renovirane četiri, tj. dvije svlačionice, ove se godine nastavlja s renoviranjem preostalih. U tijeku je renoviranje treće svlačionice na igralištu Metković, kao i postupak odabira izvođača za renoviranje dviju svlačionica na igralištu ‘Iza Vage’. Radovi su s PDV-om vrijedni su 237 tisuća kuna.

U nastavku godine započet će i treća faza ulaganja u Ljetnu scenu Gradskoga kulturnog središta, u sklopu čega će se renovirati betonski pod i kompletno izmijeniti stolice. Također, na redu je i kompletna obnova kvartovskih dječjih igrališta. Za to je u tijeku dorada projektne dokumentacije i raspisivanje natječaja za izvođače radova.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik