Završena druga faza komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Opuzen

Autor: na 2. rujna 2020.

U Gradskoj vjećnici Grada Opuzena održana je konferencija zatvaranja projekta „Izgradnja druge faze komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Opuzen“, koji se sufinancirao iz Europskog fonda za regionalni razvoj, sukladno Operativnom programu konkurentnost i kohezija.

U ovoj drugoj fazi izgrađena je sva zajednička komunalna infrastruktura na ukupnoj površini od oko 4500 metara četvornih podjeljenih u 18 parcela i stime su stvoreni uvjeti za izgradnju gospodarskih objekata. Izgrađena komunalna infrastruktura obuhvaća vodovod, oborinsku i fekalnu kanalizaciju, telekomunikacijsku i elektro-energetsku mrežu, provedeno do svake parcele.

Projekt koji ima izlazne pokazatelje smatra se uspješnim, kazala je voditeljica projekta Nikolina Mrdalj, te ističe „Grad Opuzen je u ovoj fazi ostvario izlazne pokazatelje i to u izgrađenoj komunalnoj infrastrukturi i time stvorio preduvjete za izgradnju gospodarskih objekata, početak obavljanja djelatnosti u njima i ono što je najvažnije za otvaranje novih radnih mjesta.

Atraktivnost zone se ogleda u prometnom položaju i opremljenosti komunalne infrastrukture, a ova u Opuzenu po mišljenju gradonačelnika Ive Mihaljevića zadovoljava oba kriterija.

„Imamo odličan prometni položaj. Na mjestu sadašnjeg nadvožnjaka u blizini Poduzetničke zone Hrvatske ceste planiraju veliki kružni tok čime će se poboljšati protočnost, brzina i sigurnost prometa, a završetkom Pelješkog mosta zona će dodatno dobiti na atraktivnosti“, ističe gradonačelnik Opuzena Ivo Mihaljević.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik