Zaštita starijih osoba u ljetnim mjesecima

Autor: na 29. lipnja 2017.

 

U udruzi Otac Ante Gabrić održano je predavanje magistre farmacije Ane Kraljević na temu „Priprema i zaštita starijih osoba u ljetnim mjesecima“.

Korisnicima dnevnog boravka Udruge govorila je o prevenciji zdravstvenih poteškoća zbog visokih temperatura, pravilnoj prehrani te načinu odijevanja za vrijeme ljetnih mjeseci.

S obzirom da su starije osobe jedna od najrizičnijih skupina ljudi, kad su u pitanju opasnosti visokih temperatura, Kraljević je istaknula kako ih je potrebno upozoriti da se drže uputa liječnika.

„Želimo ih potaknuti da se maknu od vrućeg zraka i da prilagode temperaturu prostorija u kojima borave. Također, potrebno je da unose dovoljne količine tekućine, pri čemu se radi o 2l vode dnevno te da konzumiraju lagana jela. Starijim osobama preporuča se da prigodom izlaska iz svog doma zaštite glavu šeširom, maramom ili kapom te nose laganiju prozračnu odjeću i obuću od prirodnih materijala“, kazala je Kraljević.

Predavanje je održano u sklopu projekta „Briga o zdravlju u trećoj životnoj dobi“, kojeg provodi Udruga Otac Ane Gabrić. Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Pročitajte više

Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik