Započinje volonterski maratonski projekt „72 sata bez kompromisa“

Autor: na 18. listopada 2018.

U organizaciji Franjevačke mladeži, u crkvi sv. Ilije u Metkoviću u četvrtak, 18. listopada, u 18 sati održat će se otvorenje volonterskog maratonskog projekta „72 sata bez kompromisa“.

Otvorenje će započeti uvodnom svetom misom „Zaziv Duha Svetoga“, nakon čega će se u 19 sati podijeliti volonterski zadaci i majice.

Volonterske akcije održavat će se od 8 do 19 sati tijekom petka i subote, 19. i 20. listopada, dok će se u subotu u 19 sati održati i završna zabava volontera u učionici iznad crkve sv. Ilije. Projekt će završiti u nedjelju, 21. listopada, svetom misom u crkvi sv. Ilije u 11 sati.

Ovaj međunarodni projekt istovremeno će se održavati u devet hrvatskih gradova i jednoj općini, a sve kako bi se promovirala solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo.

U sklopu projektnih aktivnosti predviđene su različite akcije među kojima su radionice za mlade, posjeti različitim skupinama ljudi, pomaganje starijima i nemoćnima, čišćenje i uređivanje domova, parkova te okoliša škola i vrtića te prikupljanje sredstava za siromašne.

U četiri godine održavanja projekta u Hrvatskoj, oko 5500 mladih sudjelovalo je u više od 750 akcija, surađujući s brojnim udrugama civilnog društva, socijalnim ustanovama te školskim institucijama.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik