Radionicama projekta „Uključi se“ do novih poslovnih vještina

Autor: na 26. studenoga 2019.

Jučer je u prostorijama zgrade Metković Razvoja započeo drugi ciklus radionica u sklopu projekta „Uključi se“, kojeg u partnerstvu provode Grad Metković i Općina Kula Norinska.

Riječ je o programu Podrške socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina, a Grad Metković za njegovu je provedbu dobio više od 630 tisuća kuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda.

Voditelj projekta Mirko Kadijević rekao je da je novi ciklus radionica namijenjen za 35 polaznika koji će kroz dva programa osnažiti svoje poslovne vještine.

„Ovaj dio projekta odnosi se na komunikacijske, pregovaračke i prezentacijske vještine, što će polaznicima pomoći u pronalasku posla, a kasnije i na radnom mjestu. Također će uvidjeti važnost suradnje i timskog rada što će im također biti od velike pomoći u budućnosti“, rekao Kadijević.

Jelena Kučan, predavačica na radionicama iz Međunarodne agencije za razvoj, istaknula je da su vještine koje će polaznici steći od velike važnosti u modernom poslovnom svijetu.

„U današnje vrijeme operativni posao su zamijenili roboti i više nam ne trebaju vještine kakve su nekad trebale u industriji, već nam trebaju kompetencije i dodatne sposobnosti, od stranih jezika i pa do ostalih vještina koje se dodatno vrednuju pri zapošljavanju“, rekla je Kučan.

Ciljane skupine projekta „Uključi se“ su dugotrajno nezaposlene osobe, osobe s invaliditetom i nezaposlene osobe koji su korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu. Podsjećamo, u prvom dijelu projekta je za asistenta za EU fondove osposobljeno 18 polaznika, a za knjigovođu njih 14.

Označena kao

Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Pročitajte više

Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik