Započeli ovogodišnji preventivni sistematski pregledi za branitelje

Autor: na 13. studenoga 2019.

Ministarstvo hrvatskih branitelja u suradnji s Ministarstvom zdravstva i ove godine, na području cijele Hrvatske, pa tako i u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, provodi program preventivnih sistematskih pregleda namijenjenih svim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata.

Zbog proživljenog stresa, riječ je o populaciji koja je podložnija raznim oboljenjima te je cilj akcije što ranije otkrivanja onkoloških, kardiovaskularnih i drugih kroničnih nezaraznih bolesti, ali i skretanje pozornosti hrvatskih branitelja na važnost ranog otkrivanja bolesti i njenog liječenja. Također, akcijom se želi motivirati branitelje na očuvanje, unapređenje i kontrolu svog zdravlja.

Sistematski pregledi uključuju laboratorijsku dijagnostiku, ultrazvučne te specijalističke preglede, a obavljaju se u Općoj bolnici Dubrovnik. Branitelji s područja Metkovića zainteresirani za preglede se za sve dodatne informacije i prijavu mogu obratiti Područnoj jedinici Ministarstva hrvatskih branitelja u Metkoviću, Kralja Zvonimira 22 svakog radnog dana od 8 do 16 sati ili pozivom na broj telefona 020 690 040.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik