Započele radionice u sklopu projekta „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve“

Autor: na 24. lipnja 2019.

U Zgradi političkih stranaka održana je prva radionica projekta „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve“, kojoj te tema bila osnaživanje ljudskih potencijala i vještina u traženju zaposlenja.

Cilj radionica na kojima sudjeluju dugotrajno nezaposlene osobe i ostale ranjive skupine je povećati njihove kompetencije i konkurentnost na tržištu rada.

„Na radionici se radilo o transverzalnim vještinama, odnosno, vještinama upravljanja sobom i ophođenja s ljudima. Kandidatima smo detaljno objasnili kako se te vještine mogu savladati i objasnili smo im što je sve potrebno za ulazak na tržište rada. Na sljedećim modulima nezaposlenim kandidatima ćemo objasniti kako pisati životopis i molbu na hrvatskom i engleskom jeziku te kako se pripremiti za intervju za posao. Govorit ćemo o tome što se točno traži na intervjuu, kako izgleda intervju, što poslodavci traže, te o načinu odijevanja i onome kako se treba ponašati na intervjuu za posao“, rekla je Martina Tomić, voditeljica projekta.

Projekt „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve“ provode Grad Metković i Općina Kula Norinska. Vrijedan je 420.160,00 kn i u potpunosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Uz još 6 ciklusa radionica za nezaposlene, aktivnosti projekta uključit će i savjetovanje učenika osnovnih i srednjih škola o budućem zaposlenju, osnivanje Kluba za zapošljavanje i njegovog mobilnog tima, te razvoj i provedbu programa „Osposobljavanja za područje agroturizma“.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik