Započela obnova kvartovskih dječijih igrališta

Autor: na 29. srpnja 2020.

Započeli su radovi na obnovi dječjeg igrališta u Ulici Ante Starčevića u Metkoviću, kojima će se zamijeniti kompletna podloga i sve sprave, postaviti antistres podloga prilagođena standardima te iznad nje umjetna trava namijenjena dječjim igralištima.

Radovi su dio projekta obnove kvartovskih igrališta u Metkoviću, u čijoj će se prvoj fazi rekonstruirati i dječje igralište kod crkve sv. Franje na Kladi te vježbalište u sjeverozapadnome dijelu Igrališta ‘Iza Vage’.

Vrijednost radova što se financiraju iz proračuna Grada Metkovića bez PDV-a iznosi 367.528.63 kn, izabrani izvođač je tvrtka Edel sport d.o.o., dok je investitor Ustanova za kulturu i sport.

Rekonstrukcijom igrališta kod crkve sv. Franje na Kladi polovina terena će se prenamijeniti u dječje igralište sa spravama, promijenit će se podloga te postaviti sigurnosna žica koja će razdvajati dječje od košarkaškog i nogometnog igrališta. Rekonstrukcijom vježbališta na vrhu Sportske ulice bit će postavljena antistres podloga, a nakon završetka spomenutih radova nastavit će se s obnovom preostalih kvartovskih igrališta.

Gradonačelnik Dalibor Milan istaknuo je da su radovi na obnovi dječjih igrališta dio ulaganja u komunalnu infrastrukturu kojom se podiže kvaliteta života.

„Djeca su budućnost ovoga grada i naša dužnost je osigurati im sretno, bezbrižno i sigurno djetinjstvo. Uz demografske mjere kojima Grad Metković želi poboljšati kvalitetu života njih i njihovih roditelja, želimo im osigurati i prostor za slobodno vrijeme i igru. Zbog toga sam posebno sretan što započinjemo s obnovom kvartovskih dječjih igrališta“, rekao je Milan.

Izvor: metkovic.hr

Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik