Za tragediju u Hidroeleltrani Dubrovnik osumnjičeno osam osoba

Autor: na 11. lipnja 2019.

Službenici kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dovršili su višemjesečno, opsežno kriminalističko istraživanje koje je uslijedilo nakon požara u Hidroelektrani Dubrovnik u siječnju, kada je život izgubilo troje djelatnika, a njih sedam je zadobilo ozlijede.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja da je ukupno osam hrvatskih državljana počinilo Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti.

Trojica se sumnjiče da su kao direktori, ujedno odgovorne osobe investitora u gradnji, tijekom naručivanja i praćenja građevinskih radova obnove i sanacije Hidroelektrane Dubrovnik propustili  poduzeti zakonom predviđene radnje, zbog čega građevinski radovi nisu izvedeni u skladu s relevantnim propisima i pravilima struke.

Ostala petorica sumnjiče se da kao projektanti i izvođači, građevinske radove obnove i sanacije Hidroelektrane Dubrovnik nisu izvodili u skladu s tehničkim propisima i pravilima struke što je neposredno ugrozilo sigurnost uposlenika i imovine.

Dvojica prvoosumnjičenih danas će biti predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, dok je protiv ostalih, nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava u redovnoj zakonskoj proceduri.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik