Za đakone zaređeni fra Ivo Rastočić i don Slavko Volarević iz Metkovića

Autor: na 28. listopada 2019.

U crkvi sv. Nikole u jučer je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić za đakone zaredio osam bogoslova, među kojima su i fra Ivo Rastočić i don Slavko Volarević iz Metkovića.

Đakoni su prvi od tri stupnja svećeničkog reda koji, uz pripremanje za daljnji napredak u svećeništvu, sudjeluju u Bogoslužju u pastoralnoj službi.

Fra Ivo Rastočić našao se među četvero đakona zaređenih na naslov Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, dok je don Slavko Volarević među četvero zaređenih na naslov Splitsko-makarske nadbiskupije.

U koncelebraciji su, među drugim svećenicima, bili franjevački provincijal fra Marko Mršo, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović, župnici Neretvanskog dekanata, magistar bogoslova u Franjevačkom klerikatu fra Ivic Jurić, rektor Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu don Juro Bjeliš te domagistar franjevačkih bogoslova fra Domagoj Volarević. Oni su zajamčili da su kandidati prema sudu Crkve prikladni za đakonsku službu.

Nadbiskup Barišić đakonima je, nakon propovjedi, položio ruku na njihove glave i izmolio posvetnu molitvu. Đakoni su obukli dalmatike, liturgijsku odjeću nastalu prema odjeći dalmatinskih pastira.

Događaj je bio i dio proslave pedesete obljetnice župe sv. Nikole, a liturgijsko pjevanje predvodio je župni zbor uz pratnju mandolinskog orkestra.

Foto: Splitsko-makarska nadbiskupija / SMN


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik