„Volimo te, oče Ante i sveta Majko Terezijo“

Autor: na 27. veljače 2018.

U sklopu Dana oca Ante Gabrića, u osnovnoj školi don Mihovila Pavlinovića jučer je održana školska priredba „Volimo te, oče Ante i sveta Majko Terezijo“ kojom je obilježen njegov treći posjet domovini, 1978. godine. Te godine, za razliku od ostala četiri posjeta, naš glasoviti misionar nije došao sam – s njim je doputovala njegova  prijateljica, velika humanitarka i svetica, Majka Terezija.

Priredbu je, stoga, obilježio spomen i na suradnju i prijateljstvo to dvoje velikih ljudi. Program je započeo pjesmom „Budi brat“ koju je izveo dječji zbor župe sv. Nikole, a učenica Leonarda Šćulac izvela je monolog „Božji most“.

Učenici Natali Volarević, Filip Jerković i Luka Dominiković u igrokazu su prikazali kako je izgledao posjet oca Ante u Majke Tereze, a solo izvedbu pjesme „Zapali svjetlo“, izvela je učenica Anamarija Dominiković, čiji je nastup popraćen  prigodnim paljenjem svijeće Marije Perlić i Luke Tonija Batinovića koji su predstavljali Majku Tereziju i oca Antu.

Recitacijom Molitva  Majke Terezije  koju su izvele   Laura Mandić  i Katarina  Neda  Bukovac prisjetili smo se  zavjeta kojih su se u svom radu pridržavali i otac Ante i Majka Terezija: strpljenja, velikodušnosti,  odlučnosti i optimizma.  Program su uveličale i prigodne pjesme koje je otpjevao dječji zbor župe sv. Nikole pod ravnanjem č. s. Marijane Cvitanović i uz pratnju orkestra.

Učenike je  za scenske nastupe pripremila, igrokaz  i konferansu napisala i priredbom koordinirala učiteljica Hrvatskog jezika Helena Bjeliš. Program je upotpunila video prezentacija fotografija oca Ante i Majke Terezije s vjernicima župa koje su posjetili. Nju je  pripremio vjeroučitelj Tomislav Medak.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik