Više od 250 milijuna kuna za Grad Metković i okolicu iz Intervencijskog plana

Autor: na 10. srpnja 2020.

 

Gradonačelnik Metkovića, Dalibor Milan nazočio je sastanku sa državnom tajnicom u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Nikolinom Klaić, županom Nikolom Dobroslavićem i suradnicima, ravnateljicom Regionalne razvojne agencije DUNEA-e Melanijom Milić te gradonačelnicima i načelnicima s područja doline Neretve.

Tema sastanka bila je Intervencijski plan za gradove Metković i Opuzen te općine Kula Norinska, Pojezerje, Slivno i Zažablje iz kojeg će te jedinice lokalnih samouprava dobiti više od 250 milijuna kuna za realizaciju brojnih projekata.

„Ovo me posebno veseli zato što sada sa sigurnošću mogu reći da ćemo od tog novca izgraditi Sportsku dvoranu na desnoj strani grada, vrtić, rekonstruirati Malu tržnicu i ostale brojne projekte koje bi nama bilo nemoguće realizirati iz vlastitih sredstava. Taj novac će se dijeliti na osnovu indeksa razvijenosti pojedinog grada i općine, a stupanj indeksa razvijenosti je od 1. do 5. skupine. Grad Metković je 5. skupina i to su zaista dobre vijesti za sve stanovnike Metkovića, ali i doline Neretve“, istaknuo je gradonačelnik Dalibor Milan.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik