Usvojen rebalans gradskog proračuna od 86 milijuna kuna

Autor: na 11. rujna 2018.

Gradski vijećnici jučer su usvojili rebalans Proračuna Grada Metkovića za 2018. godinu, kojim je on uvećan za 34,1 milijun kuna pa ukupno iznosi više od 86 milijuna kuna.

U skladu s tim, usvojene su izmjene i dopune programa gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture na području grada, pri čemu je za neke projekte došlo do povećanja, a za neke do smanjenja sredstava.

Među projektima za koja su povećana sredstava su rekonstrukcija odlagališta otpada Dubravica, izgradnja reciklažnog dvorišta, sortirnice i kompostane, uređenje ulice Hrvatskih iseljenika i Trga kralja Tomislava te energetska obnova Sportske dvorane. Povećana su i sredstva iz Programa javnih potreba u socijalnoj skrbi pri čemu je povećan jednokratni umirovljenički dodatak, tj. božićnica, na ukupan iznos od 230 tisuća kuna.

„U izmjenu i dopunu također su uključene i aktivnosti ulaganja u zdravstvenu zaštitu građana Metkovića od 25 tisuća kuna te u legalizaciju objekta u vlasništvu grada, konkretno za Dječji vrtić 40 tisuća kuna. Važno je istaknuti da je Program javnih potreba u sportu porastao za 687 tisuća kuna, u što je ušla jedna zanimljiva situacija, a to je uređenje međusobnih odnosa zbog nezakonitog otkaza gospodina Joze Bebića u iznosu od 188 tisuća kuna“, istaknuo je gradonačelnik Dalibor Milan.

Nakon točaka dnevnog reda, gradonačelnik je odgovarao i na vijećnička pitanja među kojima je bilo ono o reviziji podjele zemljišta na području grada, pri čemu je istaknuto kako pojedine parcele stoje neobrađene ili su u najmu kod trećih osoba.

Pri tome je zamjenik gradonačelnika Robert Doko istaknuo da je interes građana po pitanju podjele zemlje opravdan  te da su iz Grada više puta poslani upiti prema Ministarstvu poljoprivrede, iz kojeg do sada, na iste nisu odgovorili. Kazao je i da bez novog pravilnika, nisu jasni svi detalji na koji način će se vršiti revizija i kako će lokalne vlasti vršiti kontrolu i nadgledanje.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik