Uskoro otvorenje novog graničnog prijelaza- rješenja za nadolazeće gužve još nema

Autor: na 27. siječnja 2017.

 

Obnašateljica dužnosti gradonačelnika Katarina Ujdur danas se u  Ministarstvu mora prometa i infrastrukture sastala  s ministrom  Butkovićem i njegovim suradnicima.

Cilj sastanka je, između ostalog, bio pronaći rješenje za nadolazeće gužve koje će nastati pomicanjem graničnog prijelaza prema centru grada.

Naime, iako se na gužve upozoravalo već početkom listopada 2015. godine, kada su radovi na novom graničnom prijelazu započeli, moguće rješenje ovoga problema do danas nije pronađeno.

Radovi su pri završetku, Međunarodni cestovni granični prijelaz Metković uskoro će bit otvoren, a stanovnici koji žive uz sam rub granice još uvijek ističu kako će u nadolazećoj turističkoj sezoni bit odsječeni od ostalih dijelova grada. Problemi će nastajati i na mostu prilikom prelaska s jedne na drugu stranu Metkovića te u centru, gdje su gužve već pojačane.

Na današnjem sastanku su istaknuta moguća rješenja za nadolazeće probleme, ističe Ujdur.

„Upozorili smo ministra na nadolazeće probleme. Neka od predloženih rješenja su izgradnja kružnog toka na mjestu križanja kod Gradskog kulturnog središta te izgradnja još jednog mosta preko rijeke Neretve“, kazala je Ujdur.

Na sastanku se razgovaralo i o spoju Metkovića s autocestom, projektu koji će u veljači na predstavljanju prometne studije, u Metkoviću prezentirati ministar Butković.

 

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik