Uručeni ključevi stanarima POS- ove zgrade

Autor: na 29. svibnja 2018.

 

Potpredsjednik vlade i Ministar graditeljstva i prostornog uređenja, Predrag Štromar danas je u Metkoviću  u nazočnosti  predstavnika APN-a, grada i županije svečano podijelio ključeve 24 stana iz Programa poticane stanogradnje. Ključeve su mahom dobile mlade obitelji kojima je ovo prva nekretnina.

„Danas je poticana stanogradnja za mnoge mlade ljude jedini model kojim mogu riješiti svoje stambeno pitanje. Mladi ljudi nam odlaze iz Hrvatske, a zapravo im ne treba puno, samo žele posao i riješeno stambeno pitanje kako bi mogli zasnovati obitelj. Na sprječavanju njihova odlaska i na problemu demografije moraju raditi sva ministarstva te jedinice lokalne samouprave. Stanovi POS- a jedan su od primjera rješavanja problema“, kazao je ministar Štromar.

U zgradi POS-a koja nalazi se iza Doma za starije osobe i rehabilitaciju,u 3600 kvadrata izgrađeno je 55 stanova i isto toliko parkirnih mjesta. Ukupna investicija iznosila je 28 i pol milijuna kuna, umanjenih za komunalni doprinos od oko milijun i sedamsto tisuća kuna koliko je otpisao Grad Metković. Cijena kvadratnog metra stana iznosi 949 eura.

Direktor APN-a Slavko Čukelj kazao je da je drugi dio stanara u pregovorima sa bankama i  čeka da se steknu uvjeti za kreditiranje.

„Kad oni dobiju uvjete, mi ćemo i s njima potpisati ugovore. Stanovi koji ne budu prodani po konačnoj listi Grada Metkovića, APN će, temeljem zakona dati građanima Metkovića u najam“, kazao je Čukelj.

Jedna od stanarki koja je danas dobila ključeve  je i Metkovka Sanja Medić.

„Kupili smo dvosoban stan od 60 kvadrata. Presretna sam i uzbuđena jer ćemo nakon 12 godina podstanarstva konačno biti vlasnici svoga stana“, kazala je Medić.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik