Uručeni ključevi najmoprimcima POS- ovih stanova

Autor: na 28. ožujka 2019.

 

Savjetnik ministra graditeljstva i prostornog uređenja, Alen Grabar danas je u nazočnosti  predstavnika APN-a i  grada podijelio ključeve najmoprimcima stanova iz Programa poticane stanogradnje.

U zgradi POS- a koja se nalazi u ulici Ante Starčevića izgrađeno je 55 stanova i isto toliko parkirnih mjesta. Njih 38 prodano je po cijeni kvadratnog metra od 949 eura, a 16 ih je iznajmljeno. Cijena najma iznosi 19 kn po metru kvadratnom za stanove do 60 kvadrata te 17 kn po metru kvadratnom za stanove iznad 60 kvadrata.

„Najmoprimci se mogu odlučiti za kupnju stana, a cijena koju su platili za najam uračunava im se u ukupnu cijenu stana. Nadamo se da ćemo ovime dobiti još obitelji koje će ostati u Hrvatskoj, osnivati obitelj te pridonositi razvoju gospodarstva“, kazao je savjetnik ministra graditeljstva, Alen Grabar.

Direktor APN- a Slavko Čukelj naveo je uvjete koje su najmoprimci morali ispunjavati.

„Prednost pri dobivanju stana bila je da osoba u svom vlasništvu nema stan na području Grada Metkovića te da ima mogućnosti plaćanja najamnine, znači, 30% od prosječne plaće. Tijekom poziva smo i sistematizirali određene zahtjeve pri čemu smo gledali od koliko se članova sastoji obitelj, stručnu spremu itd. Na taj način su, u suradnji s Gradom Metkovićem nastale bodovne liste“, kazao je Čukelj.

Gradonačelnik Dalibor Milan istaknuo je važnost POS- ovih stanova za Grad Metković.

„Za građane Metkovića ovo znači puno. Na sam natječaj prijavilo se više od 80 ljudi. Brojni ljudi nisu kreditno sposobni, a na ovaj način, kad steknu kreditnu sposobnost, moći će kupiti stan“, kazao je Milan.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik