• Nekategorizirano

Kako urediti mali prostor?

Autor: na 22. kolovoza 2016.

Danas je teško dobiti baš sve što želimo za svoje novce pa nekad moramo pristati na kompromise. Isto vrijedi i za stanovanje – sviđa vam se lokacija, ali ne i stan, savršena i lokacija i stan, ali ne i cijena… Zato mnogi (većinom studenti i mladi parovi) gotovo uvijek odaberu manji prostor. A sad taj prostor treba i urediti. No, kako?

  1. Čišćenje stana i izbacivanje nepotrebnog

Možda ste rekli „pa naravno da je to prvo na redu“, ali nekad treba i ponoviti. Čisti prostor je kao prazna ploča – lakše vidite kako ćete nešto urediti, što dodati, a i što točno izbaciti. Stolica koju nikako ne koristite? Ormarić koji samo skuplja prašinu? Van s njima! J

  1. Višenamjenski namještaj

Kud sa stvarima? Kud sa stolićem? Treba biti kreativan kako bi sve našlo svoje mjesto. Najpoznatiji primjer višenamjenskog namještaja je tabure. Služi kao stolica, privremeni stol ili naslon za noge, a u njega se mogu spremiti knjige recepata, koja kutija nakita, možda ručnici, stolnjak, konzola za igru… Takav namještaj vam treba! Stolić s policom, ormarić s ogledalom, a ako je stvarno zaškripilo i kauč koji se noću pretvara u krevet.

tabure - mali prostor

Foto: ilustracija

  1. Namještaj na rasklapanje

Stolice, na primjer, zauzimaju puno prostora, a ako vas je samo jedno ili dvoje  u stanu, sve dok vam ne dođu gosti nema potrebe za svih šest oko stola. Zato je dobro nabaviti stolice na rasklapanje. Takav namještaj možete držati i iza ormara ili kauča i nikome ne smeta.

  1. Ogledala i zavjese

E, ovo su oni mali trikovi za „povećavanje prostora“. Umjesto slike, na zid postavite ogledalo sa zanimljivim okvirom, a na prozor stavite duge zavjese. Prostoriju će vizualno učiniti višom, a prozore većima.

zavjese - mali prostor

Foto: ilustracija

  1. Prilagodite se prostoru

Dok tražite ideje za vaš mali prostor, na Internetu ćete naići na puno zanimljivih projekata za koje ćete pomisliti da ih možete napraviti i u vašem domu. No, želje su jedno, a mogućnosti drugo. Prije nego što počnete raditi na nečemu, izmjerite svaki kutak sobe i namještaja. Ako nešto ne može stati u 2 metra, bit će vam drago što ste uzeli metar u ruke.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik