Uklonjeni objekti za krivolov u delti rijeke Neretve

Autor: na 12. prosinca 2017.

 

Djelatnici županijske Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode proveli su akciju uklanjanja ilegalno postavljenih objekata u posebnim ornitološkim rezervatima Prud i Pod Gredom.

Objekti su se nalazili uz ilegalno formirana jezerca tzv. plane, na koja ptice slijeću kako bi se hranile i odmarale. U njihovoj je okolici pronađen značajan broj lovačkih patrona te mamci koji nalikuju divljim pticama, a u danima koji su prethodili akciji s njih su redovno evidentirani pucnjevi.

Ova akcija već je druga u nizu ove godine, a njen je osnovni cilj potpuno suzbijanje krivolova u posebnim ornitološkim rezervatima, u kojima lovne aktivnosti uopće nisu dozvoljene.

Najnoviji podaci organizacije BirdLife International pokazuju kako Republika Hrvatska zauzima visoko mjesto prema broju godišnje ilegalno ubijenih ptica, pa su provedene akcije samo početak ozbiljnijeg angažmana Javne ustanove u ovom polju.

Osim djelatnika Javne ustanove, u akciji su sudjelovali članovi Udruge Biom te članovi međunarodne organizacije Committee Against Bird Slaughter (CABS), koja već dugi niz godina radi na borbi protiv krivolova ponajviše na području Mediterana.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik