Škola rukometa i RK Metković 1963 dogovorili ujedinjenje, čeka se odluka HRS-a

Autor: na 8. srpnja 2016.

 

Integracija dva metkovska rukometna subjekta, Škole rukometa i RK Metković 1963, još nije ostvarena unatoč višestrukim razgovorima predstavnika dvaju klubova, ali se čeka konačni pravorijek Hrvatskog rukometnog saveza, odnosno Plenuma klubova.

Prema našim saznanjima već je održana sjednica Upravnog odbora HRS-a, pa se još čeka Plenum klubova, jer će ta tijela razmatrati Pismo namjere o integraciji klubova koje su uputili klubovi, Zajednica sportova i gradska uprava.

U tom pismu navodi se potreba ujedinjenja klubova, prestanak antagonizama i stvaranje temelja za novi uzlet metkovskog rukometa. O tome kako će se novi klub zvati i tko će mu biti na čelu, odlučivat će se sukladno rješenjima Ministarstva uprave u čijoj su nadležnosti osnivanje i rad udruga. Treba naglasiti da ni Škola rukometa niti RK Metković 1963 nemaju vlastite imovine. No, i unatoč tomu osnivanjem jedinstvene udruge značajno bi se umanjili troškovi rada i natjecanja za oba kluba, čime bi se lakše mogla ostvariti i ideja o prodoru nove udruge odnosno kluba u Premijer ligu.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik