Ugašena NK Neretva, propala proslava 100-tog rođendana

Autor: na 29. travnja 2017.

Nogometaši Neretve danas (subota) neće igrati prvenstvenu utakmicu u Dugom Ratu s Orkanom, ali ni sljedećega utorka na svom terenu s Kamenom.

Tako je odlučila natjecateljska komisija Lige temeljem spoznaje da je 22.ožujka ove godine nad klubom otvoren, te istoga dana zatvoren stečaj, pokrenut 31.ožujka 2016.godine nakon prijedloga Financijske agencije Trgovačkom sudu, a zbog  blokade računa evidentirane 1.rujna 2015.godine  u trajanju od 6.140 dana i za iznos od 244. 494 kune uvećano za kamate i naknade.

Informaciju u javnost iznio HDZ-ov kandidat za gradonačelnika

Javnost je o svemu upoznao kandidat za gradonačelnika Metkovića Dalibor Milan(HDZ) . On je također istaknuo da je prethodni stečajni postupak pokrenut 17.lipnja prošle godine, te da se na dva ročišta, 31.kolovoza i 3.listopada 2016.godine, nisu pojavili zakonski zastupnici toga kluba. Zbog toga je Trgovački sud Općinskog suda u  Metkoviću i MUP-a zatražio podatke o imovini dužnika, a potom utvrdio da imovina Neretve koja bi ušla u stečajnu masu nije dovoljna niti za podmirenje troškova postupka, a kamoli za namirenje vjerovnika.

NK Neretva izbrisana iz registra udruga

Uvidom u Registar Sportskih udruga u Županiji, ne postoji sportski klub s imenom NK Neretva, već jedino NK Neretva Škola Nogometa Metković, objavio je Milan i zapitao se zbog čega javnost nije upoznata s tim događajem kao i svim posljedicama koje proistječu iz Zakona o sportu.

Predsjednik UO NK Neretve, Goran Komazin u svom priopćenju putem jednog gradskog portala, izjavio je da se ligaške utakmice Neretve odgađaju do razrješenja stanja i rekao da u klubu nisu imali saznanja o stečaju.

Za Komazina je ovo politički obračun s Mostom

Dodao je da neki zbog političkog obračuna s Mostom žele Neretvu izbaciti iz svih natjecanja, te da će protiv nekih osoba podignuti kaznene prijave.

Komazin je u ime kluba naglasio da Rješenje o provedenom stečaju nije dostavljeno klupskom punomoćniku Stipi Cvitanoviću, već da je omotnica navodno poslana na adresu Neretve u Sportskoj ulici. Kako ju nitko nije preuzeo ona je vraćena Trgovačkom sudu. Inače, u klubu ističu da sva njihova pošta stiže u pretinac u Poštanskom uredu Metković.

Što će se dalje događati, teško je predvidjeti. Klub će uložiti žalbu, a kada će se ona riješiti tko zna. Zna se jedino da NK Neretva pravno više ne postoji niti je s tim imenom upisana u Registar udruga. U nekim drugim slučajevima, klubovi iste sudbine vraćani su u najniži stupanj natjecanja, a neki su se i ugasili.

Propala proslava 100-tog rođendana

Neretva je za dvije godine trebala proslaviti 100 godina od osnivanja, iznjedrila je izvrsne nogometaše poput pok. Andrije Ankovića, Miše Krstičevića, Igora Štimca, Darija Srne, Marina Ljubičića, Sergeja  Jakirovića, Juru Obšivača i mnoge druge, ali od ožujka 2017.godine više ne postoji pod tim imenom. Šteta, velika šteta !

Piše: Pero Jakić

Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik