Udruga „Sunce moje malo“ i opuzenski trećaši pomogli nezbrinutoj djeci u Zagrebu

Autor: na 17. prosinca 2019.

Predstavnici Udruge „Sunce moje malo“ iz Opuzena i učenici 3.b razreda OŠ Opuzen, posjetili su Dječji dom u Nazorovoj u Zagrebu, kojem su donirali novčani prilog, mandarine i poklonili druge darove.

Učenici, njihovi roditelji i učiteljica Ivana Bašić, također su se družili s nezbrinutom djecom uz pjesmu i ples.

Riječ je o akciji u sklopu međunarodnog eTwinning humanitarno-edukativnog projekta „Pružimo djeci ruku ljubavi“. U  Opuzenu se provodi u suradnji Udruge „Sunce moje malo“ i 3.b razreda Osnovne škole Opuzen te je voditeljica projekta Ivana Bašić. Cilj mu je potaknuti roditelje i djecu na društvenu i socijalnu osjetljivost unutar zajednice, razviti empatiju i solidardnost, kao i potaknuti druge ustanove i organizacije da svojim aktivnostima obogate život djece promičući volonterstvo.

Roditelji i učenici tako su sudjelovali u terenskoj nastavi i na radionicama izrađivali proizvode blagdanske tematike, koje su izložili na štandu na Trgu kralja Tomislava u Opuzenu, a prolaznici su mogli donirati novčane priloge kako bi pomogli nezbrinutoj djeci, te je dio sredstava namijenjen i za izgradnju kuće obitelji Sršen.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik