Učenici OŠ Stjepana Radića u Zagrebu predstavili neretvansku kulturnu baštinu

Autor: na 25. svibnja 2018.

 

Učenici Osnovne škole Stjepana Radića Josip Ćerlek, Borna Brečić, Josip Volarević te Frane i Antun Vugdelija predstavljali su Dubrovačko-neretvansku županiju u kategoriji razredne nastave na 20. Državnoj smotri projekata iz područja „Građanskog odgoja i obrazovanja “ održanoj u Zagrebu.

Učenici su na smotri, pod mentorstvom učiteljice Ane Barbir, knjižničarke Ivane Čarapine i pedagoginje Nikoline Vugdelije predstavili rezultate dvogodišnjeg projekta „Kulturna baština nas oplemenjuje“ u sklopu kojeg su stručnom žiriju prezentirali kulturnu baštinu Metkovića i neretvanskog kraja.

„Program je zadan. Učenici u roku od 16 minuta moraju predstaviti sve ono što su u dvije godine radili na način da idu od objašnjenja problema, uočavanja alternativnih politika, izbora najboljeg mogućeg rješenja te na kraju do plana akcije, odnosno da ispričaju ono što su tijekom vremena radili. Ono s čim se moramo podičiti je da su učenici na završetku svojega izlaganja toliko dirnuli Povjerenstvo koje se na kraju rasplakalo od dragosti. Stvarno možemo reći da naša neretvanska baština rijetko koga može ostaviti hladnim i ravnodušnim“, kazala je pedagoginja Nikolina Vugdelija.

Cilj izrade projekta iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja je aktivno uključivanje djece u život lokalne zajednice i jačanje njihovih građanskih kompetencija, čime se želi potaknuti na sudjelovanje u očuvanju i promidžbi kulturno-povijesne baštine zavičaja.

Na Smotri, koju organiziraju Agencija za odgoj i obrazovanje te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, sudjelovalo je gotovo 400 sudionika iz osnovnih i srednjih škola koji su predstavili 71 projekt, a projekt naših osnovnoškolaca našao se među 26 najuspješnijih.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik