U Županiji još nema novih potvrđenih slučajeva, dok je u RH 16 osoba ozdravilo

Autor: na 24. ožujka 2020.

Prema podacima Stožera civilne zaštite DNŽ, u Općoj bolnici Dubrovnik trenutno je hospitalizirano sedam osoba na liječenju zbog koronavirusa, a ukupan broj zaraženih u Županiji je 22, iako se čekaju rezultati 11 uzoraka poslanih u ponedjeljak.

Oboljeli od koronavirusa koji nisu u OB Dubrovnik su u kućnoj samoizolaciji te je svim pacijentima klinička slika blaga.

Iz Županije su na analizu za COVID-19 poslana 152 uzorka, od čega je u utorak, 24. ožujka, poslano njih 15.

U dolini Neretve još nema potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, no, to ne znači da se ne treba pridržavati mjera socijalne izolacije.

U DNŽ je utvrđeno i ukupno 12 slučajeva kršenja mjere samoizolacije, odnosno, 3 u posljednja 24 sata. Zbog toga policijski službenici pojačano nadziru pridržavanje mjera samoizolacije, a kazne za prekršitelje kreću se do 120 tisuća kuna.

Također, prema podacima Stožera civilne zaštite RH, u Hrvatskoj je u utorak potvrđeno ukupno 382 osoba zaraženih koronavirusom, dok je 16 osoba ozdravilo.

Ukupno je obavljeno 3 159 testiranja, a 56% oboljenih su muškarci, dok su 44% žene. Na mehaničkoj ventilaciji je 6 osoba, iako je njihovo stanje stabilno.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik