U Županiji 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Autor: na 21. ožujka 2020.

U Dubrovniku je u subotu potvrđeno 12 novih slučajeva koronavirusa što znači da ih u ovom trenutku imamo ukupno 14.

Ispred Županijskog stožera civilne zaštite o ovome je javnost izvijestio župan Nikola Dobroslavić te potvrdio da se radi se o kontaktima ljudi koji su već utvrđeni kao pozitivni.

„Dosad smo pripremili Hotel Sumratin i u perspektivi Studentski dom za prihvat novih pozitvnih koji imaju lakše simptome, no o tome će odlučivati struka. Pozvao bih još jednom naše sugrađane na ozbiljnost i odgovornost. pridržavajmo se mjera, čuvajmo živote svoje i drugih. Poštivajmo samoizolaciju! Da ne bi bilo ikakve nedoumice policija ima potpunu podršku sankcionirati sve one koji izlaze iz okvira Nacionalnog stožera. Ostanite doma”, rekao je župan Nikola Dobroslavić.

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Joško Cebalo iznio je kako je poslano na analizu još 66 uzoraka, 12 pozitivnih, tri su u izradi, ostatak čekamo. U samoizolaciji je 389 ljudi. Kod četvero naših sugrađana je utvrđena mjera kršenja samoizolacije i pokrenut je prekršajni postupak.

„Moramo još jednom apelirati na naše sugrađane da se pridržavaju mjera samoizolacije. Ostali neka izlaze samo u slučaju nužde kako ne bi kod nas geldali slike koje se ovih dana događaju u Italiji“, poručio je Cebalo.

Ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić rekao je kako je od ukupno 14 oboljelih od COVID-19 infekcije u dubrovačkoj bolnici hospitalizirano njih četvero.

„Relativnog su dobrog zdravstvenog stanja. Među njima je spremačica iz Zračne luke Dubrovnik, muškarac koji se vratio sa skijanja iz Bugarske, njegov kontakt i jedan pomorac. Sve ostale su u kućnoj samoizolaciji. Zaražen je i djelatnik OB Dubrovnik. Bolnica i ja smo sukladno organizaciji primijenili sve mjere, a na pacijentima koji su s djelatnikom bili u kontaktu se rade izvidi“, iznio je te nadodao kako je ispred bolnice organiziran terenski punkt za trijažu.

Prisutnima se nakon obratio ravnatelj HZZJZ Dubrovačko-neretvanske županije.

„U većini slučajeva imamo obiteljsku vezu. Mi smo mobilizirali sve naše epidemiologe. Uspostavlja se veza sa svim kontaktima. Nadamo se da će to tijekom dana biti odrađeno. Ova situacija nalaže da svi budu kod kuće i izlaze samo za neodgodive potrebe. Apeliram na svih da štiteći sebe štite druge“, poručio je Mato Lakić, ravnatelj HZZJZ Dubrovačko-neretvanske županije.

Također, rečeno je kako je među oboljelima je pomorac s prebivalištem na Korčuli. Svi zaraženi su za sada u dobrom stanju. Stožer je u pripremi u slučaju mogućeg proširenja zaraze pa tako postoji mogućnost da se veći broj oboljelih smjesti u hotel Sumratin ili Studentski dom u Dubrovniku.

Izvor: DuList

Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik