U zgradi Općinskog suda postavljen info pult za žrtve i svjedoke kaznenih djela

Autor: na 23. svibnja 2018.

 

Nevladina organizacija Deša Dubrovnik jučer je u zgradi Općinskog suda u Metkoviću, a u prisustvu voditelja stalne službe Ante Šprlje postavila informativni pult na kojem će građanima koji su žrtve ili svjedoci kaznenog djela pružati informacije i podršku.

Riječ je o aktivnostima nacionalnog projekta, u sklopu kojeg članovi DEŠE već treću godinu zaredom građanima županije pružaju praktične i opće procesne informacije, pratnju na sud te, po potrebi, psihološko savjetovanje.

„Svjedočenje je često traumatično iskustvo i žrtve i svjedoci često nisu upoznati sa svojim pravima te kako ih ostvariti. Zbog toga je ovaj projekt važan. Također, postavljanjem ovog info pulta, žrtve i svjedoci s područja cijele županije imaju ravnopravan položaj“, kazala je voditeljica programa u udruzi Deša, Anđela Buntić.

Sudac Šprlje istaknuo je važnost postavljanja ovog info pulta zbog podizanja  informiranosti građana doline Neretve.

„Mi smo kao društvo prečesto bili orijentirani prema zaštiti prava osumnjičenika i okrivljenika, a zanemarivali smo prava žrtava. Ovim pultom želimo pružiti informacije i podršku svima onima koji su pretrpjeli kaznena djela ili štetu i koji se zbog toga nose s različitim emocijama“, kazao je Šprlje.

Volonterke DEŠE dežurat će na info pultu jednom mjesečno u vremenu od 10 do 13 sati, a prvo takvo dežurstvo održat će se u četvrtak gdje će dežurna  volonterka  biti Mihaela Petković.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik