U Zagrebu otvorena izložba Prirodoslovnog muzeja Metković „Skriveni stanovnici doline Neretve“

Autor: na 19. lipnja 2019.

U Hrvatskom prirodoslovnom muzeju u Zagrebu otvorena je gostujuća izložba Prirodoslovnog muzeja Metković „Skriveni stanovnici doline Neretve“, u kojoj su prikazane različite vrste mekušaca čiji su primjerci prikupljeni na neretvanskom području.

Riječ je o prvoj gostujućoj izložbi metkovskog Prirodoslovnog muzeja, u kojem je bila otvorena od siječnja do svibnja.

Ravnateljica Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, Tatjana Vlahović, istaknula je da je izložba rezultat suradnje dva muzeja.

„Prirodoslovni muzej Metković smatramo našim i uvijek ćemo sve napraviti za tu instituciju. Tako smo zajedno počeli prikupljati i građu u kojoj se, uz fundus koji je muzej imao kad se stvarao, već nalazi bogati malakološki i entomološki fundus. Izložba Skriveni stanovnici Neretve također je plod je suradnje naše dvije institucije. Građu je prikupljao naš kolega Petar Crnčan, kustos Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, koji je i autor izložbe. Izložba će u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju biti otvorena do desetog mjeseca, tako da i naši školarci mogu vidjeti ljepote doline Neretve“, rekla je Vlahović.

U izložbi su prikazani rezultati prve od planiranih pet godina terenskog istraživanja faune mekušaca doline Neretve, više od 200 vrsta školjkaša, puževa, glavonožaca te drugih slatkovodnih, podzemnih, morskih te kopnenih mekušaca. U Zagrebu je, također, prikazan i dio novoutemeljene Malakološke zbirke Prirodoslovnog muzeja Metković.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik