U tijeku su edukacije u sklopu projekta „Uključi se!“

Autor: na 27. siječnja 2020.

U tijeku su edukacije koje se odnose na razvoj i provedbu ciljanih programa za osnaživanje marginaliziranih skupina unutar projekta „Uključi se!“.

Edukacije transverzalnih vještina provodi  Međunarodna agencija za razvoj d.o.o. u sklopu kojih će polaznici steći nova znanja i vještine koje će moći primijeniti pri pronalasku posla i kasnije na radnom mjestu, te će uvidjeti važnost suradnje i timskog rada što će im također biti od velike pomoći u budućnosti.

U sklopu projekta u tijeku su i radionice koje se odnose na usluge mentorstva, u kojima vanjski stručnjak, odnosno, mentor, mr. sc. Vatroslav Vugdelija, ravnatelj Centra za socijalnu skrb u Metkoviću, individualno radi sa ukupno 10 pripadnika ciljane skupine koji su korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu, kako bi im na taj način pomogao u građenju samopouzdanja, planu osposobljavanja, traženju zaposlenja i aktivaciji na tržištu rada.

Koristeći nova znanja i sposobnosti koje će dobiti provedbom projekta, sudionici će biti u boljoj poziciji na tržištu rada prema poslodavcima ili se možda čak odluče za samozapošljavanje.

Zainteresirani za edukacije i radionice mogu se javiti voditelju projekta na email mirko.kadijevic@metkovic.hr

Ciljane skupine su:

  1. Dugotrajno nezaposlene osobe (mladi do 29 godina nezaposleni iznad 6 mjeseci i osobe starije od 30 godina nezaposlene iznad 12 mjeseci)
  2. Osobe s invaliditetom
  3. Nezaposlene osobe korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu.

Projekt „Uključi se!“ je u potpunosti sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., a ukupna vrijednost projekta je 630 272,20 kuna. Grad Metković je nositelj projekta u suradnji s partnerom projekta Općinom Kula Norinska, a vrijeme provedbe projekta je 18 mjeseci. Cilj projekta je povećati mogućnost zapošljavanja te umanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromaštva 35 pripadnika marginaliziranih skupina provedbom verificiranih programa obrazovanja odraslih, provedbom programa za osnaživanje te pružanje usluga mentorstva.

 

Označena kao

Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Pročitajte više

Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik