U tijeku manifestacija „Zagreb Neretvi, Neretva Zagrebu“

Autor: na 5. studenoga 2018.

U organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Zagreba, u Zagrebu je započela manifestacija „Zagreb Neretvi, Neretva Zagrebu“.

Manifestacija se održava na devet lokacija (Trg bana Josipa Jelačića, Preradovićev trg, Trg kralja Tomislava, Kvaternikov trg, Heinzelova-Kvaternikov trg, okretišta tramvaja Savski most, Ljubljanica, Dubrava i Črnomerac) i traje do 18. studenog, a glavni cilj joj je pomoći u plasmanu mandarina neretvanskim proizvođačima putem prodaje na štandovima.

Podsjetimo, sama manifestacija dio je inicijative Dubrovačko-neretvanske županije, Leader mreže Hrvatske i Udruge gradova Republike Hrvatske, a nastala je zbog očekivanog visokog uroda neretvanskih mandarina i poteškoća u prodaji uslijed izostanka kvota Europske komisije te produljenja ruskog embarga na uvoz hrane iz zapadnih zemalja.

Zahtjevu za ustupanjem javne površine neretvanskim proizvođačima odazvali su se i brojni drugi gradovi i općine, dok Povjerenstvu svakodnevno pristižu odobrenja od novih jedinica lokalne samouprave.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik