U tijeku akcija “Dani tehničke ispravnosti vozila 2018.”

Autor: na 19. studenoga 2018.

U ponedjeljak, 19. studenog, započela je preventivno-sigurnosna akcija besplatnog nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti vozila 2018.“

Akcija će se provoditi do subote, 24. studenog, na cijelom teritoriju Republike Hrvatske, u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila.

Cilj ove akcije je potaknuti što veći broj vozača na preventivnu kontrolu tehničke ispravnosti vlastitog vozila kako bi utvrđivanjem nedostataka otklonili mogućnost prometne nesreće uzrokovane tehničkom neispravnošću vozila. Akciji se mogu odazvati svi zainteresirani vlasnici vozila, s iznimkom onih koji u razdoblju održavanja svoje vozilo podvrgavaju redovnom tehničkom pregledu radi produljenja valjanosti prometne dozvole, odnosno registracije vozila.

Prilikom pregleda vozila izvršit će se kontrola općeg stanja vozila, kontrola kočnica, kontrola temperature isparavanja tekućine za kočenje, pregled donjeg postroja vozila, ispitivanje ispušnih plinova (eko test) i kontrola svjetlosne signalizacije.

Vozači za čije se vozilo utvrdi da su tehnički neispravna neće se sankcionirati nego će ih se, nakon spomenutog savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti, uputiti da utvrđenu tehničku neispravnost otklone u ovlaštenom servisu.

Akciju organiziraju Ministarstvo unutarnjih poslova, Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske i stanice za redovni tehnički pregled vozila pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik