U srijedu „Večer alternativne i urbane poezije“

Autor: na 18. veljače 2020.

U Gradskoj knjižnici Metković, u srijedu će se 19. veljače u 19 sati, održati „Večer alternativne i urbane poezije“.

Na večeri poezije će nastupiti počasni predsjednik Hrvatskog književnog društva u Rijeci, Valerio Orlić, predsjednik Društva hrvatskih književnika, ogranka u Sisku, Siniša Matasović, pjesnici Žarko Jovanovski i Zvonimir Grozdić iz Zagreba te Ivan Španjić iz Otrić-Seoca.

Više o pjesnicima:

Najmlađi među njima, Ivan Španjić, poeziju piše od svoje šesnaeste godine. Član je više kulturnih i umjetničkih društava, sudionik brojnih festivala i večeri poezije. Objavio je jednu zbirku poezije, a druga se upravo tiska.

Siniša Matasović je nagrađivani autor pjesama i kratkih priča, a bio je aktivan i kao zamjenik glavne urednice časopisa „Riječi“ te kao vanjski suradnik HRT-a za dramatizacije u emisiji „Radio roman“. Sudionik je i organizator raznih festivala i manifestacija, a na prvenstvu slam poezije u Hrvatskoj održanom 2015. bio je viceprvak države.

Valerio Orlić je objavio 21 zbirku pjesama i knjigu književnih osvrta „Ogledala“ (2019.). Njegovi radovi prevedeni su na 13 jezika, zastupljeni su u brojnim antologijama i časopisima. Mnoge su njegove pjesme uglazbljene. Dobitnik je brojnih priznanja i književnih nagrada na međunarodnoj razini i pokretač je više festivala književnosti, književnih susreta, znanstvenih skupova i umjetničkih kolonija.

Zvonimir Grozdić je sa pjesmama i kratkim pričama zastupljen zbornicima poezije i proze u Hrvatskoj i inozemstvu. Radove je objavljivao u relevantnim književnim časopisima i na portalima za književnost, umjetnost i kulturu. Pjesme su mu prevedene na ukrajinski i objavljene u antologiji suvremene hrvatske ironične poezije „Hrvatski pjesnički huligani“ koja je nominirana za najbolju pjesničku zbirku u Ukrajini 2018. Za zbirku pjesama „Pigmenti“ dobio je nagradu HKD-a „Književno pero“.

Žarko Jovanovski je diplomirao umjetničku grafiku na ALU u Zagrebu. Izlagao je na brojnim grupnim i samostalnim izložbama i dobitnik je specijalne nagrade na natječaju za spomenik košarkašu Draženu Petroviću (2014.). Objavio je deset knjiga poezije i zbirku kratkih pripovijesti. Dobitnik je i nagrade za najbolju erotsku pjesmu na međunarodnom natječaju u Sloveniji 2017., a iste godine je dobio i nagradu HKD-a za najbolju knjigu poezije. Njegove pjesme uvrštene su u „Antologiju hrvatske huliganske poezije“ (Ukrajina, 2018.).

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik