U srijedu u Pločama radionice o turizmu i revitalizaciji ruralnih naselja doline Neretve

Autor: na 3. rujna 2019.

Na Pučkom otvorenom učilištu u Pločama će se u srijedu, 4. rujna, s početkom u 16 sati održati radionice „Preduvjeti za razvoj održivog turizma u dolini Neretve“ i „Revitalizacija ruralnih naselja doline Neretve“.

Pozvani su svi zainteresirani stanovnici doline Neretve, a radionicu o održivom turizmu, u obliku fokus grupe, vodit ćesociolog prof.dr.sc. Vladimir Lay, dok će radionicu o ruralnim naseljima voditi nezavisni konzultant Robert Baćac, koji će govoriti o difuznim i integralnim hotelima. Ovom prilikom predstavit će se i primjeri dobre prakse iz doline Neretve.

Radionice organizira Regionalna agencija DUNEA u suradnji sa Zavodom za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije i tvrtkom APE d.o.o., u sklopu projekta CO-EVOLVE i izrade „Smjernica za integralnu zaštitu ruralnih krajolika i održivi razvoj turizma delte rijeke Neretve“.

Kroz projekt CO-EVOLVE omogućit će se revitalizacija i očuvanje autohtone ruralne baštine kroz identifikaciju i valorizaciju napuštenih sela i zaseoka u zaleđu klastera Neretva.

Proračun projekta je tri milijuna eura, dok je budžet Regionalne agencije DUNEA 215.000 eura, a iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Interreg MED Programme sufinancira se 85 posto vrijednosti projekta.

Programe radionica možete vidjeti putem ovih poveznica:

Radionica ‘Preduvjeti za razvoj održivog turizma u dolini Neretve’

Radionica ‘Revitalizacija ruralnih naselja doline Neretve


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik