U srijedu mirni prosvjed ispred Doma zdravlja

Autor: na 18. prosinca 2018.

Građanska inicijativa „Mame i tate iz Metkovića i okolice“ u srijedu, 19. prosinca, u vremenu od 15 do 15 i 30 sati, održat će mirni prosvjed ispred Doma zdravlja Metković s ciljem što bržeg rješavanja problema manjkavosti uređaja CRP/streptokok analizatora.

Organiziranje mirnog prosvjeda potaknuo je slučaj preminulog devetogodišnjeg Gabrijela Bebića te nezadovoljstvo građana organizacijom rada Hitne pomoći i Doma zdravlja Metković tijekom vikenda, kad nema dežurstava u medicinsko-biokemijskom laboratoriju te RTG i UZV kabinetu.

Kako navode iz inicijative, prosvjedom se također želi poslati poruka Ministarstvu zdravstva kako bi se potaknulo na hitnu izmjenu pravilnika o medicinsko-biokemijskoj analizi u liječničkim ordinacijama, kojim bi se dozvolila nabavka i upotreba potrebnih aparata.

„Zato vas pozivamo da nam se pridružite u mirnom i dostojanstvenom skupu kojim želimo poslati poruku u Zagreb, u Ministarstvo zdravstva, da nema toga pravilnika i papira koji se ne može promijeniti za život naše djece iz Metkovića i okolice. Dvije smrti su previše, želimo stati na ovome! Ova akcija je za svako dijete iz doline, od najmanjeg i najsiromašnijeg, do najvećeg i bogatijeg. Neka nas razlike spoje u jednome jer sve ono što ne možemo prihvatiti imamo priliku promijeniti. Učinimo to skupa“, poručuju iz građanske inicijative ‘Mame i tate iz Metkovića i okolice’.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik