U projektu „Povećanja razine zapošljivosti u dolini Neretve“ sudjelovat će 90 nezaposlenih osoba

Autor: na 3. lipnja 2019.

U galeriji Gradskog kulturnog središta danas je održana konferencija za javnost povodom početka projekta „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve“.

Projektom se želi povećati zapošljivost i socijalna kohezija pripadnika ranjivih skupina, kao i potaknuti nezaposlene osobe na pronalazak posla.

„Cilj nam je povećati razinu zapošljivosti u Metkoviću i Općini Kula Norinska, koja je ujedno i partner na ovom projektu. Ukupna vrijednost projekta je 420.160,00 kn . Ovaj projekt će se provoditi 18 mjeseci i mogu istaknuti da je Grad Metković sa svojim kapacitetima spreman za provedbu projekta“, rekao je gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

U prvom dijelu projekta predviđeno je osnivanje Kluba za zapošljavanje te održavanje sedam motivacijskih radionica za osnaživanje ukupno 70 polaznika na teme pisanja životopisa i molbe za posao na hrvatskom i engleskom jeziku, pronalaska posla i pripreme za intervju te prezentiranja i održavanja intervjua.

Osposobljavanje za područje agroturizma

Voditeljica projekta Martina Tomić rekla je da će se u sklopu projekta održati i program „Osposobljavanja za područje agroturizma“, kao i mobilni tim Kluba za zapošljavanje.

„Stručno osposobljavanje za agroturističko gospodarstvo za 20 nezaposlenih osoba počet će ove jeseni. Taj program će trajati tri mjeseca, angažirat će se visoko učilište i polaznici će na kraju dobiti certifikate stručnjaka za agroturustičko gospodarstvo. Osnovat će se i mobilni tim Kluba za zapošljavanje gdje ćemo jednom mjesečno obilaziti mjesne odbore i ranjivim skupinama koje nisu u mogućnosti doći u Metković pomoći ćemo svojim savjetima i znanjem kako bi razvili vještine potrebne za ulazak na tržište rada“, rekla je Tomić.

U projektu je planiran i odlazak deset učenika osmog razreda iz Općine Kula Norinska na savjetovanje u Centar za informiranje i savjetovanje u Dubrovniku, te dvodnevna radionica za 30 maturanata iz Srednje škole Metković na kojoj će se učenici pripremati za ulazak na tržište rada.

Prijave na edukacije u prvom dijelu projekta su u tijeku te se prijaviti mogu dugotrajno nezaposlene osobe, žene, mladi od 15 do 29 godina, hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji, osobe s invaliditetom, osobe starije od 50 godina te nacionalne manjine.

Projekt se provodi unutar Poziva Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III te se u stopostotnom iznosu financira sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkovitih ljudskih potencijala 2014. – 2020.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik