U Prirodoslovnom muzeju otvorena izložba učeničkih fotografija LIK 2017

Autor: na 28. veljače 2017.

 

U Prirodoslovnom muzeju Metković otvorena je 19. Županijska izložba učeničkih radova-natjecanje LIK 2017.

Na natjecanje je pristiglo  136 fotografija iz 18 škola, a prosudbeno povjerenstvo za izložbu je odabralo 49 učeničkih radova među kojima je i deset koje su predložene za državno natjecanje.

Ove godine podtema- poticaj je bila  Ritam svjetla, ritam boje, a likovna tehnika klasična i digitalna fotografija. Domaćin ovogodišnjeg natjecanja bila je Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića, a predsjednica izbornog povjerenstva Dubravka Šešelj ističe kako je ove godine bilo posebice teško odabrati radove koji će bit predloženi za državno natjecanje.

„Zadatak natjecateljima bio je istraživati  vizualne elemente i ključne pojmove za podtemu, izraziti vlastitu ideju u mediju fotografije te primijeniti fotografske postupke kod izrade fotografije, a cilj je bio da mentori potiču kreativnost, interes za istraživački rad, samostalnost u planiranju i realiziranju likovnog zadatka te razvijaju sposobnost divergentnog i konvergentnog mišljenja na zadanu temu. Svi su se doista držali tih zadataka i ciljeva i teško nam je bilo prosuditi tko je bio najbolji“, kazala je Šešelj.

Najviše bodova i prvo mjesto osvojila je Sara Jurković učenica 8. c razreda Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića,  s tim da svih deset radova na državno natjecanje ide ravnopravno.

„Iznenađena sam jer sam fotografiju napravila spontano i nisam razmišljala o 1. mjestu. Moja fotografija prikazuje kistove. Pokraj kistova je šableta s nekoliko boja, tempere, papir s različitim tragovima te čaša s obojanom vodom“, kazala je Sara.

Ovogodišnje državno natjecanje održat će se krajem travnja u Rijeci, dok će pozvani radovi bit poznati krajem ožujka.

DSC_0069


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik