U Pločama održana radionica ‘Osnove poduzetništva’

Autor: na 29. lipnja 2020.

 

U sklopu projekta ‘ OPERA II – Razvoj i promocija Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije’ nastavilo se s održavanjem radionica za nezaposlene osobe koje planiraju pokrenuti vlastiti posao.

Tako se 23. i 24. lipnja 2020. u Pločama održala radionica ‘Osnova poduzetništva’ koju je organizirao i vodio Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – područnim uredom Dubrovnik, a dio vezan uz knjigovodstvo prezentirala je vanjska suradnica Jasna Gavrić.

Polaznicima su u dva dana održavanja radionica prezentirane prednosti i nedostaci pojedinog oblika registracije s troškovnog aspekta te propisanih obveznih uvjeta koji su potrebni za obavljanje pojedine vrste djelatnosti. Osim navedenog, polaznici su upoznati s poslovnim planiranjem, prodajom, upravljanjem ljudskim potencijalom te marketingom.

Projekt ‘OPERA II’ za cilj ima doprinijeti povećanju zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada kroz pripremu i provedbu inovativnih lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja usklađenih s potrebama i strateškim prioritetima Dubrovačko-neretvanske županije. Osim radionica za ranjive skupina na temu poduzetništva, održavaju se i radionice za osnovne i srednje škole s temama STEM obrazovanja, kao i poduzetništva. Uz navedeno se provode i radionice za zaposlenike i predstavnike institucija članova lokalnog partnerstva za zapošljavanje za jačanje kapaciteta i održivo funkcioniranje partnerskog vijeća radionice za predstavnika institucija potencijalnih prijavitelja na natječaje Europskog socijalnog fonda.

Uz nositelja Dubrovačko-neretvansku županiju, partneri na projektu su Regionalna agencija DUNEA, Dubrovačka razvojna agencija DURA, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik, Korčulanska razvojna agencija za lokalni razvoj i poslovne usluge KORA, Sveučilište u Dubrovniku i Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije. Vrijednost projekta iznosi 1.496.681,54 kuna, te je financiran sto posto iz Europskog socijalnog fonda.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik