U planu izgradnja nove zgrade Arheološkog muzeja Narona

Autor: na 8. siječnja 2018.

 

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenica župana Žaklina Marević održali su sastanak s ravnateljem Arheološkog muzeja Narona u Vidu Tonijem Glučinom. Na sastanku ih je Glučina upoznao s radom Muzeja te potrebama i planovima u nadolazećem razdoblju.

Arheološki muzej Narona funkcionira kao galerijski prostor u kojem je izložen jedan od najatraktivnijih stalnih postava u Republici Hrvatskoj.

Razgovarali su o nedostatku prostora za prikupljanje, čuvanje i obradu muzejske građe, što je primarna djelatnost Muzeja. Na sastanku je istaknuto kako se planira izgradnja nove zgrade Arheološkog muzeja u kojoj bi svoje mjesto našli radni prostori poput knjižnice, ureda, restauratorskih radionica, studijske zbirke, lapidarija, multimedijalne dvorane, dormitorija i niza drugih sadržaja. Jedna od tema bilo je izdavanje publikacije Emilija Marina „FORUM NARONITANUM“ na engleskom jeziku, kako bi postala dostupna europskoj stručnoj javnosti, na jednaki način kao što je sada hrvatskoj. Također, razgovarali su o daljnjim arheološkim iskapanjima u Naroni.

Župan Dobroslavić iskazao je spremnost za suradnju u realizaciji projekata koji će djelatnicima Muzeja omogućiti kvalitetniji stručni rad te doprinijeti obogaćivanju kulturno-turističke ponude grada Metkovića i doline Neretve.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik