U petak tradicionalna manifestacija “Noć muzeja”

Autor: na 28. siječnja 2019.

U organizaciji Hrvatskog muzejskog društva, u petak, 1. veljače, po 14. put diljem Hrvatske će se održati manifestacija “Noć muzeja”.

Ovogodišnja tema manifestacije je “Muzeji – inovacije i digitalna budućnost”, a Hrvatsko muzejsko društvo, u suradnji s brojnim hrvatskim muzejima i drugim baštinskim institucijama, inspiraciju je pronašlo u svakodnevnom korištenju suvremene tehnologije u hrvatskim muzejima.

U manifestaciji će i ove godine tradicionalno sudjelovati i metkovski muzeji.

U Prirodoslovnom muzeju Metković, posjetitelji od 18 do 22 sata mogu razgledavati stalni postav i izložbu “Skriveni stanovnici doline Neretve”, dok će u 20 sati to moći učiniti uz stručno vodstvo. U 18 sati i 30 minuta, u stalnom postavu Muzeja za djecu će se održati kviz i radionica, dok će se od 19 do 21 sat, u preparatorskom prostoru, održati radionice “Izrada uresa od ljuštura puževa i školjki”.

U Arheološkom muzeju Narona, posjetitelji od 18 do 1 sat mogu razgledati stalni postav uz stručno vodstvo, dok su za djecu organizirane igraonice “Nekad i sad”, radionice “Kalendar nekad i sad” te kvizovi “Kroz stalni postav”.

Edukativni centar Congeria – Jama u Predolcu u petak će za posjetitelje biti otvorena od 14 do 22 sata.

Za vrijeme održavanja manifestacije, ulaz je besplatan za sve posjetitelje, dok će se suveniri i publikacije prodavati po promotivnim cijenama.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik