U Opuzenu predstavljene prve certificirane mandarine

Autor: na 22. studenoga 2017.

 

U Opuzenu je danas održano  predstavljanje novog hrvatskog autohtonog branda. Riječ je o certificiranim neretvanskim mandarinama koje tvrtka Tommy d.o.o. prva uvodi u ponudu.

Europska komisija je 1. srpnja ove godine zaštitila neretvansku mandarinu na europskoj razini čime je priznala njenu posebnost u odnosu na mandarine proizvedene u drugim državama. Prošlog tjedna  dva proizvođača mandarina Nino Šešelj i Nikola Ujdur uspjeli su dobiti certifikat uz pomoć tvrtke Frigo Bonsai, Regionalne razvojne agencije DUNEA – e i agencije BIOTEHNICON.

Proizvođač Nikola Ujdur istaknuo je kako je zaštita geografske oznake bitna, jer osim što će neretvanska mandarina postati prepoznatljiv izvozni brend, krajnji kupac dobiva jamstvo kupnje kvalitetnog proizvoda iz kontroliranog uzgoja, a proizvođač dobiva sigurnost plasiranja proizvoda i mogućnost postizanja bolje cijene.

„To je prvenstveno jedan viši stupanj obrade mandarine što je ona zaslužila i što moramo njegovati. Certifikat je zahtjevna kategorija, on je dokaz kvalitete koja će bit prepoznatljiva u našim trgovinama“, kazao je Ujdur.

Zaštita domaćeg proizvoda 

Direktor marketinga  tvrtke Tommy d.o.o., Aljoša Bašić kazao je da je  ova suradnja od iznimne važnosti jer na ovaj način tvrtka stječe mogućnost ponuditi svojim kupcima provjereno kvalitetne proizvode te poticati lokalni eko proizvod što je jedna od sastavnica strategije tvrtke.

„Kao predstavnik tvrtke, počašćen sam što je upravo tvrtka Tommy izabrana kao glavni partner u distribuciji ovog proizvoda. Zadovoljstvo mi je što se kvalitetan proizvod bori s ostalim proizvodima na tržištu na efikasan način, a jedna od efikasnosti je i certificiranje. Tvrtka Tommy će uvijek pomagati ovakve projekte“,kazao je Bašić.

Predsjednik udruge voćara Mandarina Opuzen Alenko Šešelj se nada da će se do sljedeće berbe neretvanski proizvođači mandarina uključiti u ovaj proces dobivanja certifikata kako bi osigurali siguran plasman svoje robe.

„Ljudi  se moraju uključivati bez obzira s kojim otkupnim centrom surađuju. Certificirana roba će imati bolju cijenu i lakše će se prodavati. Svjedoci smo da se na našem tržištu prodaju mandarine iz ostalih europskih zemalja. Pomoću certifikata štitimo ono što je naše“, istaknuo je Šešelj.

Certificirana mandarina u prodaji  na policama tvrtke Tommy naći će se u pakiranju od jednog kilograma s vidljivom oznakom kvalitete.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik