U Opuzenu održana radionica u sklopu projekta GECO2

Autor: na 27. srpnja 2021.

U sklopu projekta GECO2 kojeg provodi Dubrovačko-neretvanska županija, u Opuzenu je održana radionica za gospodarske subjekte koji su emiteri ugljičnog dioksida.

Sudionicima se uvodno obratio voditelj projekta Čedo Vučković, koji je naglasio važnost projekta s aspekata kompenzacije šteta nastalih emisijama stakleničkih plinova, revalorizacije poljoprivrednog sektora kroz posebne protokole u obradi tla te promicanja ugljične neutralnosti u industrijskom i uslužnom sektoru.

Uz voditelja projekta, radionici je nazočila i direktorica Centra za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije, Karmen Kutnjak, kao i predstavnici Regionalne agencije DUNEA, Antonija Odak i  Petar Maleta. Oni kroz projekt „Znanjem do EU fondova“, Dubrovačko-neretvanskoj županiji pružaju stručnu pomoć u provedbi ovog projekta  koji je značajan za dolinu Neretve.

Kroz sudjelovanje u projektu GECO2, svaki gospodarski subjekt će za određeni djelokrug vlastite djelatnosti dobiti promotivni logo ugljične neutralnosti, koji će im pomoći u unaprjeđenju njihova poslovanja i podizanju svijesti o važnosti borbe protiv klimatskih promjena.

Održana radionica nastavak je pilot aktivnosti ovog projekta, gdje će zainteresirani gospodarski subjekti otkupljujući ugljične kredite od 23 poljoprivrednika iz doline Neretve, uspostaviti dobrovoljno tržište ugljika.

Radi se o inovativnom tržištu ugljičnog dioksida, koje se u sklopu projektnih aktivnosti formira na području osam projektnih partnera iz Italije i Hrvatske i kao takvo je za sada jedinstveno u svijetu.

Inače, projekt GECO2 realizira se u sklopu Programa prekogranične suradnje Interreg Italija-Hrvatska 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 18.420.353,00 kuna, dok je proračun Dubrovačko-neretvanske županije 2.063.382,00 kuna.

Označena kao

Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik