U Monografiji OŠ don Mihovila Pavlinovića predstavljen život škole u proteklih 15 godina

Autor: na 13. lipnja 2019.

U Osnovnoj školi don Mihovila Pavlinovića predstavljena je Monografija škole koja predstavlja njen rad i uspjehe od 2004. do 2019.

Glavna urednica Monografije, knjižničarka Katica Salacan, istaknula je da je Monografija izrađena povodom obilježavanja 40 godina rada Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića te da se njome htio prikazati život škole u proteklih 15 godina.

„Glavni cilj ove monografije bio je prikazati ne samo naša postignuća, kojih je jako puno, nego i jedan bogat kulturni i javni život, velik broj projekata, te prikazati našu djecu, koja se raduju svim tim našim projektima i našem radu s njima“, rekla je Salacan.

U Monografiji je prikazana povijest škole, himna škole, zatim, najuspješniji radovi učenika, najveći rezultati natjecanja u znanju i sportu te drugi školski projekti, natječaji i natjecanja, a istaknuto je i po čemu je škola najviše prepoznatljiva.

„Prepoznatljivi smo po našim folklorašima i narodnim nošnjama izrađenima u našoj školi već prije više od 25 godina. Zatim, po našem Školskom sportskom društvu Gusar koji ima više od 40 državnih rezultata i puno prvih mjesta na natjecanjima, ponajviše u krosu. Tu su i naši učiteljski i dječji zborovi škole te lipanjski i božićni koncerti koji se održavaju već 20 godina. Najnoviji događaj naspram ovim je i večer poezije koja se u školi održava posljednje četiri godine“, rekla je Salacan.

Monografiju su na svečanosti predstavili ravnateljica Gradske knjižnice Metković Vesna Vidović, ravnateljica škole Žana Dodig i profesorica Ivana Vatović koja je i vodila program, a pjevali su učenici škole i profesorski zbor.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Pročitajte više

Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik